Alla inlägg under september 2009

Av Ida - 20 september 2009 16:25

Idag blev det en förmiddags tur till Klingsta igen. Träffade Jossan, bror och pojkarna där. Ibland känns de som 100 år mellan gångerna även om de bara blir nå dar...

Stefan for till Ljungan och fiskade en stund medan vi var där.

Sen kom en kusin och morbror till mej dit. Kusin Erika som jag inte träffat på många år så det va kul.

I övrigt är det en rätt tråkig söndag idag. Är bara hemma nu och barnen bråkar mer än nått annat idag. Obestämd

Kanske är det för att detta är min sista dag som föräldraledig och imorrn är man arbetssökande- som det mest känns som en tråksöndag idag..

Alva är i alla fall kry idag, vilket är mycket skönt!


Såhär vackert hade vi det utanför vardagsrumsfönstret igår kväll

  

  

Av Ida - 19 september 2009 19:21

Sagan blev fri sin feber och ha varit pigg hela dan. Däremot fick Alva den istället Rynkar på näsan Lillsessan ha varit brännhet hela dan, hoppas hon får sova lite inatt..


Vi hälsade på mormor och morfar på förmiddagen men Vi skippade ponnyridningen, i alla fall hela familjen. Gunilla frågade om dem inte fick ta med sej Saga, gärna för oss, trodde hon skulle älska det! De gjorde hon nog också, att vara med dem, men hon ville inte rida- jag förstod det Glad Men de kommer fler chanser, vill man inte så vill man inte! Hon fick vara iväg en stund med kompis själv o det var nog de bästa idag.

Sen fikade dem lite här när de va tillbaka. Middag och sen ha vi inte gjort mycket mer. Nu myser jag o hjärtat i soffan med varsitt glas Rosé Skrattande


Jo, det lönar sej att ha ett lite Ica som man är stammis på föresten. Stannade till där efter Klingsta, frågade om dem skulle få in någon av nyheterna som va uthyrda eller om de va uthyrd idag till imorrn.

"nääee...- så gräver han i lådan där- men... den här då? Håller upp nyaste Wallander! "Den ha inte kommit in i uthyrningssystemet än, men ta den du om du vill! Åh gärna blev svaret! Kanon- kunde inte bli bättre tror jag.

"Kom tillbax med den imorrn du bara!" Det är en chef det- man ska va rädd om sina stammisar *skratt*

Kanske tyckte han att jag hade hyrt ungefär 100 st så det inte gjorde så mycket!


Av Ida - 19 september 2009 08:32

Hello!

Stefan och jag låg i sängen till nästan halv 8 idag. Det är inte direkt vanligt. Ungarna är ju som sagt mycket morronpigga här hemma o oftast blir det bråk eller grin från nån när dem är uppe själv, så de är bara att kliva upp.

Men idag skötte dem sej o vi kunde dra oss en stund! Även fast det varit en skitnatt, Alva va vaken o rastlös mellan halv 3 och nästan halv 5, så känner jag mej liiite piggare bara jag få ligga kvar i sängen en stund. Slippa va uppe före 06. Man hinner mycket på morrontimmarna med morronpigga barn dock. Plockat ur o i diskmaskinen, bäddat sängar, dragit igång en tvätt, plockat på Sagas rum, ritat med barnen, o allmänt plockat här hemma. Så ha vi förstås ätit frukost och börjat fundera vad vi ska hitta på idag.

Gunilla undrade om vi skulle hänga med på Ponnyridning i Nolby idag. Saga ha faktiskt aldrig ridit, kanske för att jag är allergisk.. men klart hon skulle få prova om hon ville. Är det ute så är de nog inga problem. Värre och gosa in sej i hästlukt, med hö, spån o hästhår å allt vad det är!

Få se hur det blir det med, Stefan får nog bestämma. Annars vill nog barnen till mormor och morfar. Alva tog min telefon nyss o sa "Hallåååå, momoooj!" och vid köksbordet kom det "mooooffaa" från ingenstans förut Glad



  

Av Ida - 18 september 2009 17:43

Blev ingen glad post-hämtning idag, snarare en fet j*la besvikelse. Hade inte alls fått någon skiva idag som utlovat på releasedagen Skrikandes Ska antingen skriva ett elakt mail till de som skulle skickat den, eller så samlar jag mod och ringer! Såg på Lasses hemsida att fler hade blivit besvikna idag...


Så nu får jag tröstäta gotta i soffan sen istället *haha* (som att jag inte skulle mulat ändå)

Vi åt tacos till middag o det kändes som hundra år sen sist. Så nu är jag proppis här!


Det märks att dem får ta grejer dem vill ha, rita när dem vill och så på dagis i alla fall. Alva hämtar ofta kritorna (mja.. helst hämtar hon sagas tuschpennor, vilket känns mindre säkert att hon springer runt med här hemma) och papper och sätter sej vid sagas bord och ritar Glad Saga älskar att rita också, mååånga teckningar blir det! Just nu ritar Saga gubbar, gräs, himmel och sol *duktig* Men så får hon också världens bryt när hon inte kan rita allt hon vill *suck*.


Nu har Saga tydligen sjörövarfest i sitt rum, bäst å kika in o se om man är bjuden och välkommen!


Av Ida - 18 september 2009 09:31

Jag o Sagan ha lämnat Alvis och kommit hem igen. Alva kände nog på sej att det inte va som det brukar, o skulle Saga gå hem igen? Hon blev lite mammig, men jag sa hejdå o "smög" iväg då hon hittade dockan o vagnen..

Saga ser på Pippi och ritar i pippiblock sammtidigt nu Glad Måste se om jag kan hitta ett nytt sånt pippi-målarblock nånstanns, annars få jag beställa härifrån igen! Alla sidor är nämligen ritade på nu och hon är så himla duktig o noga att hålla sej innanför strecken!


Kommer lite nya bilder.


  

Glader i skogen


  

Såhär trött kan man vara innan dagis!


  

Saga-sjukis försöker se pigg ut!


  

Knyckt mammas väskor Tungan ute


  

Leker i sitt rum imorse


  
När Saga övergav sin plats i soffan var nån snabb dit o bädda ner sej Glad

Av Ida - 18 september 2009 06:48

Oh hade nästan glömt! Idag kommer ett paket med Lasses nya skiva till mej på posten Skrattande Kunde inte komma mer lägligt när jag o Saga ska mysa på hemma. Hon ha sovit hela natten och när hon vakna sa hon att hon var frisk. De är hon såklart inte, lite feber än, men skönt om de känns så för henne direkt på morron iaf.

Kul att så många svarade ang. om Alva ska gå på dagis idag. Hon ska nog det. Ska ringa till Lövhyddan nu o säga att Saga blir hemma, får rådfråga dem då.


Ska lägga in lite bilder här sen. Va ett tag sen jag bjöd på de nu ju.

Ha en bra dag alla!

Av Ida - 17 september 2009 13:44

Jäkla skit, jag visste ju att barnen skulle bli sjuka nu när dem kommit in i dagis igen. Saga sa imorse att hon va sjuk när hon vaknade, men hade ingen feber o va ju pigg. Vaknade tidigt så trodde de va därför hon sa att hon kände sej sjuk. Men nu ha hon feber Rynkar på näsan Hon hade klagat på dagis vid maten också att hon hade ont i hela kroppen "Å det är ju så jobbigt när man ha ont i kroppen ju.." hade hon sagt. Mammas lillhjärta. Gör så ont att se henne sjukis. Blir inget dagis imorrn då, frågan är ju hur man ska göra med Alva.. när hon kommit in i det nu liksom.

Är det självklart att man ha syskonet hemma då ena är sjukt eller?


Ska rita med Sagisen nu. Man kan ju inte ligga och vila, ta det lugnt med en film eller så när man är dålig inte.. Obestämd

Av Ida - 17 september 2009 06:42

Så var det morron igen!

Igår kl. 16 infann vi oss på dagis, eller ja, den va snarare kvart i då vi alltid är tidig! Det städades massa på dagisgården. Sopades, krattades (vilket kändes liite meningstlöst då de snart kommer meeeer löv =)

Fixades med lite trasiga saker mm. mm. Alla blev nog lite frusen, så att det serverades sopppa va bra!

Vi bäddade ner frusna barn i soffan efter att fått på dem sina pyjamaser. Desamma gjorde vi med oss själva då barnen lagt sej *burr* Även fast vi klätt på både barnen och oss själva så blev man frusen. Hösten är här på riktigt! Idag skulle Stefan införskaffa fingervantar till barnen. Det hade verkligen behövts igår.


Jag är så glad att våra barn är riktiga surrkusar båda 2! Som jag sagt förut blir jag paff ibland när Saga frågar vad nått man säger eller som hon hör betyder. Tänker mej att hon liksom kan hela svenska språket ibland som hon surrar på Glad Alva härmar verkligen Allt man säger nu och sen är det som hon kommer ihåg det utan problem.

Hon är en liten retsticka mot syrran oxå (ger väl igen för allt nu =) Tar ofta Sagas pippidocka när hon inte ser, springer iväg o skrattar, hon vet att saga kommer efter- rasande.

Haha nu kom hon- "lasss, lass, lass!" hämtade mej o gick till frys-dörren *haha* nej nej nej ingen glass! Däremot ska jag sno ihop hennes välling.


Skriver mer sen. Dagen är planlös, förutom att jag ska på friskis då Stefan kommit hem!

So long!


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Skoj att veta, du som tittar in- känner du mig?
 Ja
 Nej
 Kompis till en kompis
 Bekant

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards