Alla inlägg under september 2009

Av Ida - 11 september 2009 06:58

Mårning!

Inatt ha Alva sovit nästan lika dåligt som igår *suck* Vet inte om hon lyckats få i sej nått på dagis igår som gjorde hennes mage ond inatt, såg ut så på de 2 blöjbytena jag hunnit med nu på morron även..

Litar förstås på peronalen på dagis och att de fixar det med hennes allergier. Men det kan va lätt att bara bre hennes macka med samma smör som de andras tex. Måste nog fråga idag om jag "törs" vill inte att de ska tro att jag inte litar på dem.. Skäms men men- dem är kanske van, man lämnar ju det bästa man har i deras händer!


Annars idag efter dagis så blir det en liten Birsta tur. Ha tagit in Sagas stol från bilen så kan vi åka i mammas bil allihopa. Hon slutar 12 och efter det åker vi till Ikea, Johanna Thea och Mille gör oss också sällskap. Blir mys med en Fredags-fika på Ikea, bra för plånkan å *hehe*


Nu ska jag dra ihop frukost i vanlig ordning, innan jag plattar till luggen så man kan se ut som folk!

Av Ida - 10 september 2009 18:27

Nu är vi hemkommen efter att ha sålt Sagas gamla stol till AG, (hon heter igentligen Agneta =) min Jennies mamma Glad

Dem verkade nöjda o då är vi nöjda. Såå skönt att slippa annonsera, ha folk som ringer/mailar,  prutar o ska komma till en..

På dagis idag va jag där till klockan blev lunchdax för barnen, då vinkade Alva hejdå till mej och jag "gick hem". Gick ut och sen in igen på sista avdelningen och satte mej i personalrummet en stund. Kom tillbaka till dem nästan hade ätit klart. Alva hade fixat det galant, ätit lite och suttit med nyfiken på det nya. Hon fick dessutom själv vara med bästa köksan Helena då hon dukade upp i deras egna lilla matrum Skrattande

Annars ha det inte hänt så mycket idag, svängde förbi på Meteorvägen hos Stefans mor, far och bror på väg hem.


Nu ska jag slänga mej i duschen och sen dö av i soffan. Hade hoppats hålla mej vaken genom (iaf. till det börjar) idol idag, sov nämligen innan det ens började igår kväll!


Bjuppar på bilder på mina sötnäsor- som Jossan säger Glad


  
Sagis o Felix gungar hos mormor o morfar


  

Tjejerna jobbade med play-do idag :)

  

"picka picka!"


  

Om ni undrar varför det är mjöligt så är det för att jag fick tillsätta lite mjöl idag då den va sååå kladdig!



Av Ida - 10 september 2009 06:30

Här var det morron typ kvart över 5 imorse.. Alva va först ut o började redan efter 04, men lyckades nog slumra lite till.. senropade Saga kvart över 5 o va sur att hon inte hade Pippi bredvid sej (glömde pippidockan på dagis igår...)

*Gäsp* Fel o sova NÅN morron, det här kommer ta knäcken på mej.. tur man ha förnuft att lägga sej 22 på kvällarna och då oftast sovit i soffan av utmattning innan. Tog upp Alva så hon fick va uppe med Saga, la mej igen. Efter 5 minuter kommer Alva "mamma ä häär, o pappa ä hääär" så pekar hon på oss i sängen *hihi* Sen kommer hon till min sida o säger tyst o snällt "baaass, baaass.." Hon hade alltså en blöja som behövdes bytas! Kanon att hon säger till.


Igår fick jag ett paket på posten- Det var min vinst wonderbra bh:n Skrattande Den är kanon, 100 sätt att sätta axelbanden på, inte illa! Kanon att ha en bra bh som sitter uppe utan axelbank med *gillas*

Var på friskis igår och hade kunnat varit där hur länge som helst. Passade på direkt strax före kl. 14 då stefan kom hem, va såå lugnt och skönt där. Ett tag va jag helt själv i gymmet, toppen!


Idag är tanken att jag ska vinka till Alva en kortis, hon ska få prova på att äta på dagis o jag ska va borta,  komma tillbaka till dem ätit klart. Härligt för då ska iaf. bägge tjejerna hämtas 11:30.

Annars ha vi inga planer för dagen just, verkar bli sol och fint även idag Glad

Skrivs mer sen.



Av Ida - 9 september 2009 08:27

Va nog lite för trött tidigare imorse för att hitta avancerade funktioner *hihi* Nu hittade jag ju iaf. min gamla look på bloggen! Fast jag skulle allt vilja ha en sån häftig egen-gjor som så många har!

Nu är det snart dax att bege oss till Lövhyddan här.


So long!


Av Ida - 9 september 2009 06:40

Men, varför är inte min bakgrundsfärg kvar som förut, är inte jätte haj på det här o trixa till en flaschig egen bakgrund heller Skrikandes Det står ju en viss färg på inställningarna där, men den där listan där ma kan ändra o välja ny bakgrund finns inte längre? *hmm..*


Alva ha sovit halvtaskigt inatt med o vaknade runt 05 sen bara små sovit till före . Känner mej överkörd just nu.

Få se vad dagen bjuder på, mer än massa vandrande till och från dagis.


Nu ska Alvis få sin välling här!

Av Ida - 8 september 2009 19:22

Stefan är i fiskevattnet och jag hamnade här vid datorn nu när jag lagt barnen. Lätt att fastna på Facebook!

Idag var dem ute på dagis, det var sångsamling med alla 4 avdelningarna tillsammans :) Alva hängde på Saga lite, men ingen av dem kunde ju leka riktigt då jag va där. Skulle sitta på en bänk o va tråkig, men där hängde ju tjejerna oxå då förstås. Men Alva fick till slut tag i en docka o en dockvagn och fick fullt upp Skrattande

Imorrn ska vi testa att jag lämnar henne en stund, bara typ 10 minuter och är i personalrummet, se hur hon reagerar. *spännande* Tror hon släpper mer bara inte hon måste kolla så jag är där hela tiden!

Blev lite fynd på Willys idag å *hehe* De reade ut massa saker för . Sagan fick ett hopprep för typ 8:- och ett målarblock för typ 4:-, Alvan hittade ett gossedjur för 29:- Sånt gillas!

Sagas nya bilstol från If hade kommit idag å, så nu har hon premiäråkt! Hon var mycket nöjd med att se både vägen framåt och Alvan.

Nu ska jag mysa ner i soffan med lite vindruvor *jammi* Visst börjar väl Idol idag? Alltid nått att se, kul när folk gör bort sej Tungan ute


  

Alvis leker med Sagas (mammas gamla) dockskåp

Av Ida - 8 september 2009 07:05

Ah, helt ny blogg känns det som med det nya utseendet.. tar nog lite tid o vänja sej..

Måste lägga in nå så roligt som Alex hade i sin blogg igår Glad

Jag, herr Penis, begär löneförhöjning av följande skäl:

1. Jag utför kroppsarbete

2. Jag arbetar på stora djup

3. Jag störtar – med huvudet först – in i mitt arbete

4. Jag har aldrig ledigt på helger

5. Jag arbetar i en fuktig omgivning

6. Jag får inte betalt för övertid

7. Min arbetsplats är mörk och har dålig ventilation

8. Jag arbetar i höga temperaturer

9. Mitt arbete utsätter mig för höga smittorisker

Käre herr Penis, efter noggrant övervägande av er begäran har förvaltningen kommit till slutsatsen att avslå densamma – av  följande grunder:

1. Ni arbetar inte 8 timmar i sträck

2. Ni somnar redan efter kortvarigt arbete

3. Ni följer inte alltid ledningens anvisningar

4. Ni arbetar inte alltid på er – av ledningen – anvisade plats, utan uppehåller er ibland på andra platser

5. Ni tar inget eget initiativ, utan måste sättas under press och bli vänligt behandlad innan ni överhuvudtaget börjar arbeta

6. Er arbetsplats är tämligen smutsig när ni lämnar den

7. Ni följer inte alltid säkerhetsföreskrifter, tex använder skyddskläder

8. Ni går i pension långt före 65

9. Ni tar aldrig några dubbelskift

10. Ni lämnar ibland er anvisade plats utan att ha slutfört ert arbete

11. Och som om det inte vore nog – vi ser er ständigt lämna arbetsplatsen bärandes två säckar med misstänkt utseende

Med vänlig hälsning – Ledningen

 


Av Ida - 7 september 2009 19:15

Imorse hände det för första gången. Jag fick ringa dagis o säga att Saga kommer senare. Å detta va inte pga. att vi försovit oss (härliga tanke..)

utan att jag ville att Alvan, som somnade runt 8 skulle få sova ut då hon inte fick sova inatt. Vi skulle ju vara på dagis halv 10 Alva o jag, hon skulle aldrig orkat annars. Saga lämnas ju halv 9, kändes som en timme inte var hela världen, 1 dag liksom. Ibland får man offra sej för syskonen! Hon verkade inte misstycka om en extra timme hemma heller, satt glatt o målade i målarblock, glad att få ha mamma för sej själv en stund.


Dagisstunden gick bra idag med. Hon ritade och grejade på där :)

Älskar dagisets "Reggio Emilia- styre", bla. att barnen är kompetenta, fröknarna är där som hjälp om det behövs, annars tar dem själva fram vad dem vill göra, allt finns i deras höjder (ålders-anpassat förstås) lika viktigt att man sedan plockar undan efter sej då man är färdig.

Efter dagis fick vi mysigt fika sällis av Johanna Thea o Mille. Vi satt ute o njöt av solen!

Träning stod på schemat när hjärtat kom hem och nu är det soffläge känner jag. Lär somna inom en vääldigt snart framtid så- God natt!


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Skoj att veta, du som tittar in- känner du mig?
 Ja
 Nej
 Kompis till en kompis
 Bekant

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards