Alla inlägg under oktober 2009

Av Ida - 13 oktober 2009 19:48

Min Snefan är på sin knivkurs och lär sej göra fina kvivar som hans morfar lär ut och själv hamnade jag här efter att nattat girlsen och duschat. Sa till Saga som inte ville lägga sej att- "jag kommer in till dej när jag duschat klart" va så tyst när jag stod med balsamet i tyckte jag och mycket riktigt, sessan snusade redan gott då jag va klar Kyss


Var o fick gofika, grattade och barnen lekte en massa då hos Jossan o bror. Kunde konstatera att det va minus en halv grad oxå när vi skulle fara hemöver. Bara att ta det lugnt med bilen nu. Bästaste pappa bytte våra däck på verkstan där han jobbar igårkväll iaf! *skönt* Hatar att sitta o snigelköra å va rädd för halkan!


Nu ska jag inte svammla på mer utan slänga mej i soffan o vänta på bra-tv!

Å jo, minsann är det ingen fotografering på tjejernas dagis för dem ha kommit fram till att det är den jobbigaste dagen för pedagogerna (som det så fint heter...) o för barnen oxå påstog dem. Visst, jag förstår att det är stressigt, säkert föräldrar som önskar barn ombytt till vissa kläder, håret fint uppsatt o kammat osv. Men det är ju EN dag per år!? I så fall är det väl lika jobbigt på alla förskolor, å ha alltid varit i alla tider den dan det är fotografering? Man får väl ta det som det blir? Jag är riktigt besviken jag! Rynkar på näsan




Av Ida - 13 oktober 2009 08:50

Idag fyller min bror Johan 29 år! Ett år till 30. Sjukt att alla börjar bli "gammal" man är ju närmare 30 själv än 20 liksom.. fast 30 är ju förstås inte gammalt, men ni förstår va jag menar Glad 

Har inga planer förutom åka till klingsta o gratta då, när dem är redo för oss, fullt upp där idag! Mamma slutar sent också och när man ha en gemensam present kan jag tycka att de är roligare att vara där samma tid. Men men få se hur det blir.


Sessorna är lämnade på dagis och det är sjukt va mycket som händer på ett år

  
Älsklingarna i Oktober ifjol


  
Ingen jättefin bild, men den visar iaf. att en massa sker under ett år!

Undra hur dem ser ut nästa år <3 Glad


Måste även i år försöka få till nån finare bild på dem ihop hade jag tänkt. Speciellt då det inte knäpps dagiskort nå mer. Det tycker jag är helt sjukt, Alva får liksom inte ett enda dagiskort hon. Är ju så kul att ha kvar den gruppbilden de tar oxå..


Nej nu ska jag försöka göra nån nytta!

Av Ida - 12 oktober 2009 16:49

Tjing!

Blev sen-bloggning från fröken idag. På morron fick jag mej en fika hos Johanna, älskar våra morron-fika-stunder. Inte bara för att jag få rå om bästa Johanna en stund, utan även för att jag får nå timmar för mej själv. Sätta mej i bilen, åka själv och bara vara Ida en stund Glad

Efter dagishämtning blev det en tripp på Ljustadalens Vårdcentral. Det ha varit ett fall av virus-hjärnhinneinflammation på lövhyddan, så vid hosta, feber eller andra symptom skulle man uppsöka Vc. Tyckte det va läge att hellre kolla en gång för mycket då båda tjejerna hostar. Som jag trodde så var det bara den vanliga höstsnuvan, tack o lov! Dock fick vi känna oss som pestsmittade ett tag där.. När man har barn vet man hur kul det kan vara att sitta i ett vanligt väntrum med dem länge(!) så jag frågade om vi fick sitta på Bvc-sidan där det iaf. är kana, dockor, böcker o annat kul. "Ja visst" fick jag som svar, för att sen- just som barnen sken upp och insåg att de skulle få en lekstund- bli stoppade. Damen från receptionen kom rusande. "Jo, just det, är ni förkylda?" "Eh, jaa..?!" "Då får ni inte vara på Bvc-sidan!" Nähe, okej... lätt att förklara för 2 leksugna barn att vi inte fick vara där.. Som tur var va ingen annan där heller, så jag fick sno ihop nått i stil med att de va "stängt" där just då. Ingen fick vara där.. Rynkar på näsan Som tur är har dem rätt lätt för att ta sånt och få ändrade planer.


Hämtade Stefan på jobbet och nu ha vi ätit middag. Blir nog inte mycket mer idag. Ingen måndagsträning, trängas med 100 andra iaf. Få bli imöra! Nu är det bråkigt här, ska avsluta.


Av Ida - 11 oktober 2009 18:54

Söndag kväll då. Helgen går lika fort som den kommer!

Idag ha vi inte gjort mycket. Jonny och Tess kom på en fika hit. Dem hade med sej Tess syrras lilla lilla hund Astrid. Alva envisades med att säga "kisse" hur länge som helst o det ser ju verkligen ut som en sån oxå Glad Men när dem skulle åka sa hon "Hejdååå vove!"

Det blev ingen gympa för Sagisen i eftermiddag då hon är så hostig, tyckte det va bättre att hoppa över en gång så hon inte blir dålig o måste va hemma från dagis istället.


Nu läser Stefan för Saga och Alvisen sover redan. Snacka om skillnader på barnen ändå. När Saga va bebis skulle vi vagga, vyssa, bära på eller stå vid sängen liksom, men Alva har vi alltid bara lagt ner- o ingen protest hon bara somnar. Men så är det väl med första barnet också, man ville inte att hon skulle behöva ligga o va ledsen eller höra nån protest, men man gör sej ju knappast nån tjänst när man börjar stå vid sängen eller bära på dem/ligga bredvid dem till de somnar. Självklart gör man ju undantag beroende på omständigheterna och alla är vi ju olika å gör olika, men när vi ser tillbaka på det nu hade vi aldrig gjort sådär om kvällarna. Det är ju helt klart mycket som blir olika från barn ett och två även om man såklart vill försöka ge dem samma möjligheter osv.

Men nu ska jag mysa ner i soffan, vänta på "ensam mamma.."

Bjuppar på ett par pics rån dagen


  
Haha ser ut som 2 stoll här!


  
Osså en galen Törnrosa ;)


Av Ida - 10 oktober 2009 17:56

Härligt med helg. Vi hade det mysigt på berget på förmiddagen. Det var endast +4 grader i skuggan, men med massa kläder och en värmande sol så Glad

Efter det blev det Klingsta och vi skulle byta till vinterdäcken, men det visade sej att dem knappast va nåt ha, dåligt med dubb tydligen *suck* Hatar oanade stora utgifter. Som tur var skulle vi få köpa 4 st helt nya av en granne till mamma och pappa till kanonpris!


Nu har vi laddat upp med lite gotta för att ta igen de vi missade igår *haha*

Nu ska jag fortsätta tända alla ljus här och mysa ner med mina älsklingar till bompa. *Haha* Alva kom nu o sa "Juuuus aj aj, vaaaarmt!" och gör som när nån ska sova "sssch" med fingret över munnen. Tokan! Bra att hon lärt sej att det är aj aj med ljusen iaf.


Njut av en skön Lördagkväll!

Av Ida - 10 oktober 2009 08:33

Åh hur skönt kan det inte vara att få ligga i sängen till halv 8 en morron! Barnen lekte så bra efter att fått välling så vi kunde mysa kvar en stund o dem lekte så bra i vardagsrummet!

Vi ska upp på norra med Johanna Thea & Mille bara barnen har ätit lunch sen. Är kallt men säkert friskt ute tror jag, skönt med sol!


Det va så skönt att träna igår, även om det inte blev riktigt som jag brukar köra, va mycket folk o väntan på många maskiner. Kvällen blir inte heller som fredagskvällar brukar. Vi hade inge gotta alls Tungan ute nyttigt att ha en sån fredagkväll ibland oxå. Vi drack te o åt macka till idol och sen slocknade jag i soffan innan de va slut ändå.


Nej nu ska jag leta fram nå varmare utekläder åt barnen. Lämnade de mesta på dagis igår..

Ha en skön lördag. So long!

Av Ida - 9 oktober 2009 14:02

Sitter och väntar hem mitt största hjärta. Jag ska dra iväg o träna då han kommer. Har bara hunnit med en gång denna vecka så idag får det bli ett undantag o träna på fredag Glad Tycker annars att fredag eftermiddag då Stefan gjort helg är lite helig. Då ska det va helg liksom, men nån timme gör väl inget då!


För övrigt ha jag 2 hopplösa ungar så det ska bli rätt skönt o rensa huvet lite. Alva ha varit grinig hela morron och nu ända sen vi kom från dagis så det är säkert nått på G där, ska väl bli sjuk igen Rynkar på näsan


Fick morronfika sällis idag med, Jossan kom förbi före jobbet. Kändes som 100 år sen sist, osså bara fär att hon varit på vift ett par dar!

Ska ta hand om minsta grinsillen nu då största tydligen har samling på sitt rum med alla sina kompisar och vill va ifred. Är det nått som inte saknas där så är det fantasi!

Av Ida - 8 oktober 2009 11:12

Va med och tävla hos Miss C om ett vackert och unikt armband!


SmyckesTävling!

Okej gott folk.. Nu så var det äntligen dags för tävling!!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Skoj att veta, du som tittar in- känner du mig?
 Ja
 Nej
 Kompis till en kompis
 Bekant

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards