Alla inlägg under juni 2010

Av Ida - 13 juni 2010 09:31

Igår blev det en tur till Birsta, vi uträtta lite ärenden. Regnet öste ju ner så de va inget ute väder precis. Typiskt då man är ledig! Men idag är det ju fint- synd det ska blåsa så rackarns varje da´! Klockan 11 ska jag o Saga vara på Norra berget på ett kalas. En tjej på sagas dagis som ha fyllt åt och ska ha fika o lekar där uppe. Saga är förväntansfull här. Efter kalaset ska vi ut till Johanna och Marcus i deras nya radhus o se hur dem får det. Ska bli kul. Känns som längesen vi sågs nu!

Vi åt med Anki, Micke o tjejerna igår igen. De blev grillat *sällan*   

Efter maten insåg vi att vi skulle behöva efterrätt så jag o Anki fick ta en tur på ica, sen blev det lite spel och kortspel, massa skratt o tok som vanligt!   

Barnen kom i säng sent, närmare 23. Klockan 05 hörde jag Alva böka omkring men tack o lov somna hon om till 07! Det är sovmorron utan dess like det *weehoo*


Nu ska jag sätta på mej ett ansikte här och komma igång med dagen!

Av Ida - 11 juni 2010 20:11

Tycker jag skriver att det är helg mest hela tiden, veckorna rusar ju! Jag o Madde pratade om de efter jobbet idag, man tänkte att 4 veckors utbildning skulle va lååång tid liksom. Men nu är den ju mer eller mindre över! All information iaf. Igår svarade vi för första gången och jag kommer aldrig glömma den där känslan innan jag tröck på "svara" knappen på skärmen! Men oj va roligt! Många frågor förstås i början, o man ska minnas var all info finns. Ha ju typ en miljon webbsidor att pendla mellan känns det som. Men det ger sej säkert snart. Vi lärde oss massvis bara på en dag!

Idag pratade våra ledare med oss hela dan, avrundade utbildningen mest. Nästa vecka, sitter vi bara i svaret- 2 o 2 även då tack o lov! Men tors och fre va tanken att vi ska sitta själv. Det blir nog en lärorik vecka    Jag hoppas att jag känner mej säker nästa Måndag då vi kliver in på vårt schema och halva styrkan ordinarie personal ha gått på semester!


Idag efter jobbet gick vi till grannarna. Jag o Anki for och köpte kinamat till alla oss, åh så gott det var! Har nyss kommit hem o lagt sessorna.


Vet ni va det värsta är nu? Vi ha inget gotta hemma!?! Ska vi klara kvällen tro.. annars ha vi ju farligt nära till Ica...

Av Ida - 10 juni 2010 06:41

Idag är den här- första dagen efter den här utbildningen som vi ska in och svara på Telia! *pirrigt, kul och spännande* Det känns som många frågetecken nu "Hur var det man gjorde det där, var hittade man dit, vilka koder, hur gjorde jag det där om det var si eller så..?" Men det ger sej säkert när man hamnar in aktion   Learning by doing heter det ju! Sitter dessutom med Madde i början, så vi fixar det där tror jag!


Blev Birsta med Anki igårkväll och jag shoppade en tunika och ett par ljusa jeans leggings. Hade kunnat handla skor oxå- allt tillsammans för en 500:ring.. Ångrar lite att jag inte köpte dem. Dna är ingen butik jag ens varit in i, men nu hade dem utfösäljning och mycket billigt!


Annars tar barnens farbror Micke studenten idag. Underbart studentväder, inte alls avis! De va ju bara 8 år sen jag stog där med min klass på Hedbergska trappen! *galet*



Av Ida - 8 juni 2010 20:15

Skulle gått på Birsta ikväll igentligen, lite barnfri o strosa på bara, men fick inget sällis med mej så jag tog en lov på skopunkten bara då jag va i stort behov av nya skor, o Alva med som inte har några sandaler eller tofflor alls av nått slag!

Jag är en "ballerina-sko-tjej" så det blev såklart ett par sånna. Tycker dem funkar till vardags o leggings som till fint med kjol! Hittade ett par fina sandaler, typ sånna gladiator-aktiga med lite skaft, men såklart ingen storlek kvar *morr*


Efter det fick jag en kopp hos Anki och våran lilla Hm-beställning hade kommit *ännu mer shopping kan man ju säga*   

Nu sitter jag bara o försöker totalignorera de rackarns sötsug som förföljt mej en tid nu. Blev inte bättre av att dem bjöd på gotta på jobbet idag.. Kanske måste poppa lite popcorn, är väl okej när man är ensam ful hemma? (vaken iaf.) Stefan är i älven han.


Bjuppar er på lite i-fånebilder iaf!


  

  

Fann våra tokiga ungar en morron med att ha karusell i vardagsrummet!

Alva såg ut såhär o Saga höll i hantagen o sprang runt runt *haha*


  

Underbara blickfånget- kramkalas på golvet!  *älska*


  

Dagens shopping! Skokanonen är bra med 2:a paret för ½ priset. Alvas skor kostade 40:-


  

Hoppas hon kan ha dem, de va ju såå söta!

Av Ida - 7 juni 2010 19:20

Shit va dagarna rusar nu under utbildningen! Den här dagen har bara sprungit förbi. Vi började med medlyssning imorse, då satt jag med kusse Linda som jobbar ett team bort från där vi ska sitta i sommar. Bra med nån man känner som ska visa och "lära ut" ibland, man pratar ju på ett annat sätt så är det ju.

Sedan fick vi se vårat kommande schema fram till början av Juli! Det ser bra ut för min del. Senaste kvällen till 19:30 och då börjar man ju sent å. Blir fint det!


Saga är så himla söt å. Hon sa det idag "mamma du är så fin när du har klänning.." (tunikan jag hade idag antog ja =) "Tack gumman va söt du är" sa jag, då tillade hon "Fast du är fin alla dar mamma, utan klänning oxå." Hon är så himla varm och go Saga, vill ofta o gärna pussas o kramas, social utan dess like. Sen att man kan bli galen på att hon aldrig- o då menar jag a l d r i g - är tyst är en annan sak    hennes mun går verkligen non stop! Just nu ligger hon o ska sova, men pratar med mej konstant om allt och ingenting. Fick mej just o tänka på hon i filmen "Drömkåken" grannen (Lena Nyman är det väl..) som surrar hela tiden *haha*


Alva testar mej verkligen på mårnarna nu när jag lämnar henne på dagis. Grinar o kramar mej/håller fast mej varje gång jag ska gå. Klart det värker i mamma-hjärtat då jag ska vinka i fönstret o hon grinar hysteriskt och skräcker armarna efter mej. Ibland vill jag bara rusa in igen och krama henne hårt, ta med henne hem igen och aldrig mer släppa henne! Men jag vet, efter snart 3 års dagis-erfarenhet att det går ju över typ redan innan jag är utom synhåll. Så leker hon och har kul hela dagen tills pappa kommer o hämtar dem! Våra stortjejer.

Alvan som för övrigt kissar på pottan varje dag nu. o ieftermiddag då jag duschade hörde jag henne "Jaaa, mamma jag kunde!" då ha hon tagit pallen o klättrat upp o satt sej på toan och kissat där. Hon ha tjurat ett tag men inte klarat o komma upp själv förut! I sommar blir det "operation sluta med blöja" tro jag!


Nu ska jag lägga mej o plugga på lite jobb! Det finns att lära sej kan jag lova. Många olika program, viktiga sidor, koder, kampanjer mm. mm. mm.


Satt o tittade på gamla kort här och fann dessa från midsommar för 6 år sedan

  

  

Jag utanför vårt dåvarande hem på Dalgatan!

  

Spelar kubb med Sam o Peter

  

3 fullt friska? *haha* Vilka tider...

Av Ida - 6 juni 2010 16:22

Söndag igen då, helgen ha faktiskt inte gått tokfort denna gång. så de är ju bra!

Jag o sessorna åkte till Klingsta då Alvan höll på att somna i soffan här hemma på förmiddagen. Då vet man aldrig när man kommer iväg o göra nått. Bättre o fara så hon får flyttas över o sova ute i vagnen då.

Det va rätt molnigt då vi kom, men solen kikade fram allt eftersom och jag fick ett ryck o städade bilen! Vet inte när pärlan glänste som den gör nu sist, inte förra veckan iaf. Inte förra månaden heller för den delen! Dammsög o torkade invändigt oxå, så de va riktigt kul o köra hem sen. Fler än vi som verkar använda bilen som rullande sopkorg? Hur mycket skit kan man lämna ifrån sej i bilen? Ändå försöker jag plocka undan efter oss, men de märktes inte idag!

Tur man har en underbar mamma som "passade" barnen under tiden. Inte för att dem behöver nån passning just, men lite fart på gungorna och uppassning får man ju jämt hos mormor och morfar så- det utnyttjar dem ju   


Nu är det en Stinas i ugnen *lat* och Stefan slutar kl.17 Jag har bestämt att det får bli en film på ica sen o lite gotta! Har varit aldeles för lite av den varan i helgen känner jag *haha*


Av Ida - 6 juni 2010 09:35

Blev utmanad av Jennie att lägga in mit 10:e kort (från de att jag startade bloggen antog jag =) Det blev detta- på mina underbara vänner och faddrar till våran Alva- Marcus och Johanna på min födelsedag i floj!


   


Jag utmanar dessa att göra desamma: :)

* Johanna

* Veronica mamma till Noel

* Anna mamma till Melvin och Vilmer  

Av Ida - 5 juni 2010 21:15

Tänkte mest bjuda på bilder nu som utlovat. Från lite blandade tillfällen.

Det blev iaf en skön dag på norra för oss o grannarna! Super härligt, barnen lekte på toppen alla 4, så vi fikade o solade på en filt i gräset- i godan ro   

Efter det blev det en snabbis på Sibylla och sedan efterrätt hemma hos dem. Anki hade gjort en sjukt go cheesecake!

Senare ikväll grillade vi ihop och mös på i kvällssolen. Min andra hälft drog o fiska han- så jag kan lika gärna göra kväll snart känns de som..


  

Min hårding :)

  

Sagan på parken på kommunaldagen.

  

Alvan leker

  

Åka kana

  

Åka kana jag med :)

  

Hoho i tunneln!

  

Glasspaus! (hyffsat trött Saga! =)

  

Hugo & Felix- samma dag

  

Fina blomma o kort som ja fick av mamma o pappa på min födelsedag!

  

Alva kokar kaffe

  

Mina hjärtan en morron på väg till dagis!

  

Min älskling i solen idag!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Skoj att veta, du som tittar in- känner du mig?
 Ja
 Nej
 Kompis till en kompis
 Bekant

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards